Actorii Teatrului Municipal Baia Mare joacă spectacolul ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” pe scena Teatrului de Nord Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Iubitorii de teatru din Satu Mare sunt invitați miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, la spectacolul ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss, regia Tudor Dreve, producție a  Teatrului Municipal Baia Mare. 
Pentru acest spectacol, tânărul regizor sătmărean a primit o nominalizare pentru debut la Gala Premiilor Uniter 2021.
Din distribuție fac parte actorii Denisa Blag, Sanda Savolszky, Ioan Costin și Dragoș Călin.
”Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații. Fără inhibiții, ea va experimenta erotismul dus la extrem. Experiența senzorială îi captează atenția în totalitate. Rănile fizice provocate nu o afectează. Credulitatea o va face invulnerabilă în fața decepțiilor pe care e incapabilă să le înțeleagă. În această ecuație, părinții sunt puși în expectativă. Mereu pe marginea prăpastiei, Dora își găsește refugiul în lumea ei imaginară”(Ana Liliana Ilea)
”La cei numai 48 de ani ai săi, Lukas Bärfuss este un clasic în viață. Traduse în peste 25 de limbi străine, piesele sale sunt montate în toată Europa, în cele două Americi și în Asia. În ultimii ani, textele lui sunt mai jucate decât acelea ale lui Max Frisch și Friedrich Dürrenmatt la un loc. Între 2001 și 2015, a primit 17 premii importante (așadar, mai mult de un premiu pe an), printre care și mult râvnitul Mülheimer Dramatikerpreis (Oscar-ul dramaturgilor de expresie germană), Schiller-Preis, Berliner Literaturpreis etc (VICTOR SCORADEȚ)
Spectacolul durează 80 minute, prețul biletului fiind 20 lei (întreg) și 10 lei (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari). Biletele pot fi cumpărate de la agenția teatrală, situată pe strada Horea, nr. 6, Satu Mare.

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii