Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Tribunalul Satu Mare a obținut în anul 2020 gradul de eficienţă „foarte eficient”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La nivelul Tribunalului Satu Mare, în cursul anului 2020, activitatea judiciară a fost desfășurată în conformitate cu exigențele legale, înregistrându-se gradul general de performanță „eficient”, similar cu cel din anul precedent. 

De altfel, din analiza indicatorilor ce compun gradul de performanță, se poate observa o uşoară îmbunătățire a activității, comparativ cu anul precedent. Astfel, valoarea indicatorului Rata de soluţionare a crescut în anul 2020 la 100,4%, faţă de anul de 2019 când valoarea acestuia a fost de 88,10%. De asemenea, constatăm o reducere a procentului de dosare mai vechi de 1 an şi 6 luni din stocul de dosare în anul 2020 faţă de anul 2019, de la 11,8%, la 11,5%, în timp ce la indicatorii ponderea dosarelor închise intr-un an, durata medie de solutionare si redactarile peste termenul legal, Tribunalul Satu Mare a obtinut, si in anul 2020, gradul de eficienţă „foarte eficient”.

Un rol deosebit de important în privința modului de gestionare a resurselor materiale și umane revine conducerii instanțelor judecătorești, însă apreciem că acestea joacă un rol secundar în ceea ce privește distribuirea acestora în cadrul sistemului judiciar, întrucât sunt limitate la instanțele manageriate. Apreciem că, în pofida deficitului de personal, care rămâne o problemă și pentru etapa viitoare, și a cadrului legislativ în continuă schimbare și reformare, ce a generat cauze cu un grad de complexitate ridicat, membrii colectivului s-au mobilizat și au contribuit la obținerea unor rezultate bune, soluționând în termen optim cauzele cu care au fost sesizați. Rezultatul efortului colectivului și a profesionalismului acestuia a determinat ca Tribunalul Satu Mare şi judecătoriile arondate să figureze cu rezultate foarte bune în activitate.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii