Premii importante obținute de Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud la concursul de Etnografie, Folclor și Lied ”TEZAUR VALAH” din Suceava

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud a participat, în perioada 25-26 februarie 2023, la prestigiosul Festivalul-Concurs de Etnografie, Folclor și Lied ”TEZAUR VALAH” desfășurat la SUCEAVA.

Festivalul-concurs ”TEZAUR VALAH” este un eveniment cultural dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9-23 de ani care are ca scop cultivarea identității culturale și lingvistice a romanilor din țara și din străinătate și valorificarea de către copii si tineri a specificului zonelor etnofolclorice din care aceştia provin. 

La secțiunea de concurs ETNOMUZICOLOGIE - SOLIȘTI au fost selectați patru dintre tinerii noștri interpreți: Sara Ciorba, Blaga Gabriel, Vlad Deac și Marian Deac. 

Importanta participării la acest festival a fost cu atât mai mare cu cât printre distinșii membri ai juriului s-a aflat în calitate de președinte al juriului dna ELISE STAN, etnomuzicolog, doctor în muzică, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Națională. 

Codrenii noștri au fost remarcați de juriu pentru autenticitatea și naturalețea lor obținând premii importante. 

În urma prestației lor, ansamblul “CETATEA CODRULUI” ARDUD a obținut PREMIUL II  al festivalul, la secțiunea ETNOCOREOLOGIE - ANSAMBLURI, FOLCLOR COREGRAFIC fiind surclasați doar de către Ansamblul Folcloric “Toporașii” din ansamblul Republica Moldova din totalul de 12 ansambluri participante. 

De asemenea, PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI a fost acordat Ansamblului “CETATEA CODRULUI” din ARDUD. 

”Soliștii noștri, SARA CIORBA, VLAD DEAC, MARIAN DEAC și BLAGA GABRIEL se întorc acasă cu trofee la categoria de concurs unde au fost selectați, obținând  MENȚIUNILE concursului din partea juriului. 

Felicitări tinerilor noștri codreni, instructorului Gabriel Marius Boticas, Arianei Tunyogi, părinților și tuturor celor care se implică în organizarea unor astfel de reprezentații care ne fac cinste!”, a transmis Casa de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” Ardud.

ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric „Teodor T. Burada” al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, dirijor: Conf. univ. dr. Ciprian CHIȚU.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii