Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Expoziție. "Din MAREA Britanie la Baia MARE prin Galateca"

Vernisajul expoziției "Din MAREA Britanie la Baia MARE prin Galateca" va avea loc joi, 16 iunie 2016, la sediul Fundației Baia Mare 2021, începând cu ora 19:00.
Expoziția aduce publicului lucrările unor doi artiști: britanicul Simon Henwood și arhitectul de origine română Vlad Țenu. Scenografia expoziției îi aparține lui Mihai Vălu (Teatrul Municipal Baia Mare).
Simon Henwood este prezent în expoziție cu o selecție din seriile de portrete de copii. A experimentat pe diferite segmente: de la pictura, desen, fotografii și cărți bibliofile, la animații, videoclipuri artistice, instalații și noile media. Lucrările sale au fost expuse în cele mai renumite muzee și galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA). Galeria Sophie Sheideker din Paris a găzduit expoziția „Simon Henwood și Francis Bacon".
Proiectele lui Vlad Țenu se axează pe integrarea tehnologiilor digitale în procesul de proiectare și implică metode generative de design, tehnici digitale de fabricație și design interactiv. Experimentul său intitulat Minimal Complexity, câștigător al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus în Statele Unite și Marea Britanie, în cadrul a două evenimente de amploare internațională: London Festival of Architecture și London Design Festival 2012. Născute în urma unor procese de cercetare în design dedicate genezei formei și spațiului, instalațiile lui Vlad Țenu se află la interferența dintre matematică, design și artă. O parte din lucrările prezente în expoziție au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care Arup Phase2, Testbed1 sau Surface Gallery.
Din iunie, Fundația Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Galeria de Artă Contemporană și Design Galateca din București sunt partenere.
Două concepte vizionare, două proiecte în evoluție, un singur scop: comunicarea prin new art media, promovând limbaje artistice inedite și facilitând întâlnirea publicului cu diverse forme de artă contemporană.
Galeria Galateca, unul dintre spațiile consacrate de desfășurare a proiectelor inovatoare în artă, cu expertiză în domeniu și prestigiu datorită expozițiilor și parteneriatelor internaționale, va consolida obiectivul nostru de a asigura dimensiunea europeană a proiectelor Fundației.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii