Grădina Romei a fost plină în a doua zi a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium. Vezi concertele de sâmbătă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea de-a doua zi a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium a fost plină de evenimente. 

În primele ore ale dimineții membrii Teatrului de Păpuși Napsugár din Békéscsaba i-au delectat pe cei mici și  mari cu un spectacol de excepție. Povestea frumoasei Cerceruska și a surioarei sale Zsuzsika a fost completată cu prinți și căprioare, implicând copiii în povestire și transformând scena de lângă Turnul Pompierilor într-una interactivă.
 
Între timp, programul s-a mutat în Grădina Romei, iar la sediul Serviciului de Ajutor Maltez membrii acesteia au organizat diverse activități și au pregătit limonadă răcoritoare pentru cei prezenți. printre care jocuri de societate, pictură pe față, ping-pong și activități de artizanat. O parte importantă a evenimentului a fost „limonada caritabilă”, ale cărei încasări vor fi donate pentru un maraton de activități de 26 de ore pentru a marca Ziua Mondială a Sărăciei.
 
Prezentarea producătorilor locali a făcut parte din Zilele Culturale Partium, fiind prezentă aici și marca Produse Sătmărene, creată de Asociația pentru Dezvoltare Rurală Satu Mare. Totodată, vizitatorii au putut degusta cele mai bune băuturi și cele mai gustoase bucate ale brandului la Curtea Vinului. Ca o noutate, magazinul de produse alimentare Gusturi Sătmărene a furnizat  vinuri, sarmale tradiționale, platou țărănesc, pâine și găluște cu prune.
 
Dr. Türk Attila, profesor de arheologie la Universitatea Catolică Pázmány Péter, a ținut o prezentare interesantă și captivantă despre perioada istorică maghiară timpurie în Muzeul de Arte (Casa Vécsey), intitulată „Rezultatele recente ale cercetării preistoriei maghiare” eveniment organizat de Cercul Sfântul Ștefan. După conferință, publicul a putut viziona filmul educativ științific "Pe cai, în șa". De asemenea, a avut loc o expoziție de postere despre modul de viață al maghiarilor din perioada de ocupare a pământului mamă  și o demonstrație de tir cu arcul, organizat de către membrii Societății de Tir cu Arcul Satu Mare.
Academia Partium a organizat un fantastic quiz sportiv la Insula Sporturilor, organizator Zsolt Kovács, creatorul Campionatului de Quiz din Transilvania. Tot aici a avut loc și  deschiderea oficială a celei de-a II-a ediții a Cupei Partium.
Seara, Péterfy Bori & Love Band, incredibil de energici, au încins atmosfera la scena CBA cu un concert impresionant, la concertul Honeybeast a continuat distracția, după care Parno Graszt ne-a fermecat cu versurile și melodiile lor sincere și unice!
 
Ce concerte ne așteaptă sâmbătă?
 
Interpreți fideli ai evenimentelor noastre locale, care îmbogățesc paleta muzicală sătmăreană încă din 2011, The PhoenixSM, va concerta pe scena principală din Grădina Romei de la ora 18.00, după care, de la ora 20.00, la scena CBA din Curtea Vinului, va urma un concert de muzică indie, funk, soul, jazz-pop cu iz transilvănean al celor de la Koszika & The Hotshots din Târgu Mureș. O super petrecere rock va încheia seara la ora 21.00, când trupa Ossian va concerta la scena principală, urmați de Canarro - swing manouche.
 
Programul complet a celei de-a 22-a ediție a Zilelor Culturale Partium puteți găsi accesând următorul link: https://shorturl.at/nyJW7 
 
Organizatori
 
UDMR și Fundația Identitas, Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar
 
ONG-uri coorganizatoare
 
Clubul Pensionarilor Prietenia, Organizația de Femei UDMR, Teatrul de Nord Satu Mare – Teatrul de Păpuși Brighella, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Muzeul Județean Satu Mare, Centrul Fericitul Scheffler János, Academia de Fotbal Partium, Asociația Carpatină Transilvană, Asociația Borókagyökér, Fundația Folk, Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Asociația Szent-Györgyi Albert, Asociația Culturală pentru Tineret Satu Mare, Cercul Szent István 
 
Instituții partenere:
 
Consiliul Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Fondul Cultural Național, Fondul pentru Cooperare Națională, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii, Cabinetul Primului Ministru – Secretariatul de Stat pentru Politica Națională

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii