davis banner

O nouă ediție a Anului editorial sătmărean

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biblioteca Județeană organizează marți, 14 noiembrie, cu începere de la ora 16:00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, Anul editorial sătmărean. 

Ajunsă la ediția cu numărul XXIV, această sărbătoare a cărții beneficiază de susținerea Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare și a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în calitate de instituții partenere.
Anul editorial sătmărean este o manifestare culturală emblematică pentru judeţul Satu Mare, iar acest proiect îşi propune să încurajeze actul cultural, să promoveze, an de an, autorii și creatorii sătmăreni, editurile sătmărene și producția editorială de toate tipurile. Referindu-ne la 2022, producția editorială a anului precedent însumează 141 de documente repartizate astfel: 109 cărți, 31 de publicații periodice (ziare, reviste și alte publicații) și un document audio-vizual.
După deschiderea oficială a evenimentului, într-un cadru festiv, vor fi acordate diplome de onoare pentru cele mai reușite scrieri sub aspect cultural, științific și informațional. Nu vor lipsi expoziția de promovare a publicațiilor sătmărene care au văzut lumina tiparului în decursul anului 2022, prezentarea retrospectivă în imagini a edițiilor precedente ale evenimentului și momentele artistice și muzicale pregătite de instituțiile organizatoare și partenere. 
Beneficiind de o mare apreciere în rândul decidenților, al comunității culturale locale și județene, dar și al profesioniștilor din bibliotecile publice din România, evenimentul este urmărit cu mare interes în toate colțurile țării. Catalogul bibliografic Anul editorial sătmărean, editat de către Biblioteca Județeană Satu Mare, însumează întreaga producție editorială dintr-un an, de pe întreg perimetrul județului nostru și este mesagerul scrisului sătmărean, instituția cărții îngrijindu-se ca această publicație informativă să ajungă la toate bibliotecile județene din țară și la Biblioteca Națională a României.
La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului Satu Mare, manageri și directori de instituții și de biblioteci publice de rang județean din țară, parteneri și colaboratori, scriitori, editori, bibliotecari.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii