METAMORFOZE, un spectacol al trupei Mihai Raicu, original 100%, proaspăt și antrenant

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord reia în această săptămână „Metamorfoze”, spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr, adică pe versurile lui Bobi Dumitraș și în regia muzicală a lui Bobo Burlăcianu. 

Zbârnâie de nerăbdare actorii: Andrei Stan, Sergiu Tăbăcaru, Cristian But, Andreea Mocan, Roxana Fânață, Dana Moisuc, Vlad Mureșan, Andrei Gîjulete, Romul Moruțan, Raluca Mara, Ioana Cheregi și Cătălin Mareș. 
„Metamorfoze” este programat joi 8 februarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord și vineri 9 februarie, de la ora 17, în Sala Unirea din Tășnad. 
Ideea spectacolului are la bază transformarea lui Gregor Samsa în gândac. Căutându-și noua identitate, și o explicație pentru transformarea sa, Gregor nimerește într-un grup al metamorfozaţilor, unii deveniţi gândaci de mai de mult, alţii aflaţi încă într-o fază tranzitorie în ce priveşte acceptarea noii condiţii. Dar pentru asta există grupurile de suport. Cu mare nevoie de socializare, gângăniile îşi prezintă, pe rând, povestea de viaţă. În final, Gregor nu reuşeşte să se identifice cu o specie de gândac anume, dar se identifică cu ceva mult mai important, cu un grup care îl acceptă şi în cadrul căruia îşi găseşte noua familie.
Solicitant din toate punctele de vedere, Metamorfoze implică (și provoacă) spectatorii de la prima intrare în scenă a lui Gregor și până la cântecul de final, care ține loc de paradă a personajelor. Unsprezece  specii de gândaci, de la furnică, greiere, albină, trecând prin fluture și ajungând la licurici și gândacul de Colorado, cărora li se alătură VW Beetle Nicoară și Gregor devin, prin intermediul versurilor, costumelor și muzicii reprezentanții unor tipologii umane. Așa se face că scena pare invadată de gândaci folositori, de gândaci de la care avem ce învăța, căci ne povestesc despre care este rostul lor pe pământ, ce fac ei ca să supraviețuiască, cum reacționează la diverși stimuli, cine le sunt dușmanii de moarte, cum supraviețuiesc, ce întâmplări i-au marcat pe viață etc.” (Nona Rapotan, https://bookhub.ro/)
 
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106 | 0786538580. 
Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201  
 
METAMORFOZE, spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr
Regia muzicală: Bobo Burlăcianu
Versuri: Bobi Dumitraș 
Scenografia: Cristian Gătina
Mișcare scenică: Roxana Fânață
Distribuția:
Gândacul de bucătărie Gregor: Andrei Stan
Greierele Cristi: Sergiu Tăbăcaru
Fluturele Toma: Cristian But
Urechelnița Marinela: Andreea Mocan
Călugărița Magdalena: Roxana Fânață
Furnica Veronica: Dana Moisuc 
Albina Poliana: Adriana Vaida
Buburuzul Bubu: Vlad Mureșan
Licuriciul Luci: Andrei Gîjulete
Gândacul de Colorado Vasilache: Romul Moruțan
Păienjenița Ivona: Raluca Mara
Vaca Domnului Marcela: Ioana Cheregi
VW Beetle Nicoară: Cătălin Mareș
Durata: 1h, 30 min. 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xlfk4lrzY4w 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii