Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Municipiul Satu Mare candidează pentru titlul de ”Capitala tineretului din România”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Această candidatură este inițiată de către Asociația SamStudia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local Satu Mare.
Capitala Tineretului din România (www.capitalatineretului.ro), care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu câștigat de municipiul Cluj-Napoca în anul 2015 - www.europeanyouthcapital.org), este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.
Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.
Primul oraș din România care poartă titlul de Capitala Tineretului din România a fost Timișoara, care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 - 1 mai 2017, iar începând cu 2 mai 2017 municipiul Bacău poartă acest titlu, timp de un an. Mai mult, ediția din 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, dl. Klaus Iohannis.
Toate acțiunile din cadrul planului de candidatură al municipiului Satu Mare vor avea ca viziune CONECTAREA și RECONECTAREA tinerilor sătmăreni de pretutindeni la dezvoltarea orașului, prin încurajarea participării active a tinerilor în comunitatea locală.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card