Spectacol de muzică tradițională și dans franțuzesc cu ansamblul ”Los Carcinols de Montalban” din Franța

Vineri, 20 iulie 2018, începând cu ora 19.00 în fața intrării principale a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc Spectacolul de muzică tradițională și dans franțuzesc cu invitați speciali din orașul Montauban, situat în regiunea Midi-Pirinei din sudul Franței, Ansamblul de arte și tradiții franțuzești „ Los Carcinols de Montalban”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi.”I

ntrarea este liberă!

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în Sala Cavalerilor din Castel.

Grupul francez LOS CARCINOLS DE MONTALBAN, înființat în anul 1998, provine din orașul Montauban, prefectura departamentului Tarn-et-Garonne, în regiunea Midi-Pirinei din sudul Franței și și-a propus păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare occitane.

Muzicienii și dansatorii amatori ai grupului au ca obiectiv transmiterea obiceiurilor populare tinerelor generații dar și promovarea culturii occitane, atât la nivel local cât și pe alte meleaguri.În program vom putea urmări dansuri populare din Gasconia, Quercy, Lomagne, Rouergue și din alte regiuni. 

Vom avea ocazia să admirăm dansuri populare precum: rondeau, bourrée, cadril, în acompaniamentul muzicii polca. Dansatorii vor fi costumați evident, în costumele tradiționale specifice zonei pe care o reprezintă.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii