Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Două echipaje de elevi eminescieni, pe podium la Olimpiada de Creativitate Științifică

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru a promova în rândul tinerilor componenta creativă a domeniului științific și tehnic, în acest an școlar Ministerul Educației Naționale a lansat o nouă provocare: Olimpiada de Creativitate Științifică.

Etapa națională a Olimpiadei s-a desfășurat în perioada 15-20 iunie 2019, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.
Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare a fost reprezentat de două echipaje de elevi, la secțiunea Științe Fundamentale a Olimpiadei. La categoria Seniori, elevii Ardelean Andrei, Rîpan George și Măgureanu Andrei din clasa a XI-a au obținut Premiul al doilea, cu lucrarea ”Arie finită, perimetru infinit”. Echipajul a obținut de asemenea una dintre mențiunile acordate de Ministerul Educației Naționale, pentru cele patru secțiuni ale competiției, la categoria Seniori.
La categoria Juniori, echipajul format din Sabău-Svegler Hanna, Tar Vanessza și Mateian Andrei, din clasa a VII-a, au obținut premiul al III-lea, cu lucrarea ”Un titirez numit Pământ”. Acest echipaj a obținut și unul din cele 4 trofee acordate de OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), pentru originalitatea lucrării.
Profesorul coordonator al celor două echipaje eminesciene participante la prima ediție a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică este dr. Daly Marciuc.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii