banner draxkmaier satu mare

Evaluarea Națională | 670 de elevi sătmăreni au susținut proba la Limba și literatura maternă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Joi, 18 iunie, pentru susținerea probei scrise la Limba și literatura maternă au fost prezenți 594 de candidați, din 811 înscriși la Limba și literatura maghiară, respectiv 77 de candidați, din 80 înscriși la Limba și literatura germană.

Nu au fost semnalate situații în care să fie depistați candidați cu temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de candidați eliminați.

La nivel național, la această probă scrisă au fost prezenți 9.553 de candidați (758 de candidați au absentat). Nu au fost cazuri în care temperatura candidaților să depășească 37.3 grade Celsius. De asemenea, nu s-au înregistrat eliminări din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba la Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. 

Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele obținute de elevi în urma susținerii Evaluării Naționale cu anonimizarea numelui și prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RFPD când notele / rezultatele candidaților vor fi afișate astfel. La finalul probei din 17 iunie, candidații au primit Codurile individuale, care corespund numelui și prenumelui. Pe baza codului unic, fiecare candidat își va putea vedea rezultatul obținut la examen. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00-19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii