banner draxkmaier satu mare

Rezultate finale | Șapte elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rezultatele finale, după contestații, obținute la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe pagina web a Ministerului Educației și Cercetării   http://evaluare.edu.ro 

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Satu Mare, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) s-a păstrat la valoarea de 79,24%. A crescut numărul candidaților cu media 10 (zece) de la 5 la 7. 

La Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1969 de candidați (83,05%), iar 34 candidați au fost notați cu 10 (zece). 

 

La Matematică, 1693 candidați (71,56%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece). 

 

La Limba și literatura maternă, 629 candidați (din 671 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (93,74%), iar 18 candidați au fost notați cu 10 (zece).  

Din totalul de 85 contestații depuse de către candidații din județul Satu Mare, în urma reevaluării, pentru 5 lucrări scrise s-a păstrat nota inițială, pentru 55 de lucrări scrise s-a acordat notă mai mare, iar pentru 25 de lucrări nota după contestații este mai mică.

 

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii