Acțiune de prevenire a victimizării minorilor în grădinițele din județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul de prevenire a victimizării minorilor ”Copilăria: magie în siguranță” inițiat de către Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității în luna octombrie continuă a fi implementat în grădinițele din județul Satu Mare de către polițiștii sătmăreni din  structurile prevenire, poliția protecția animalelor, logistic, rutieră. 

Scopul proiectului urmărește prevenirea victimizării minorilor, educarea copiilor în vederea asumării cu responsabilitate și încredere  a regulilor, a normelor morale de conviețuire alături de ceilalți,  activitățile preventive vizând dezvoltarea unor comportamente și atitudini favorabile față de sine și față de ceilalți, dezvoltarea unor deprinderi axate pe domeniul siguranței pe stradă, acasă, la grădiniță, la locul de joacă.
Unitățile de învățământ pentru preșcolari  angrenate în implementarea acestui proiect, în luna noiembre sunt: Grădinița cu program prelungit nr.33 Satu Mare, structurile Castelul Fermecat și Grădinița cu program prelungit nr. 2, Grădinița cu program prelungit nr.7 Satu Mare și  Grădinița cu program prelungit nr.11 Satu Mare.
Întâlnirile polițiștilor cu preșcolarii s-au desfășurat în curtea grădiniței, axându-se efectiv pe activități practice și jocuri de rol. Adaptat particularităților de vârstă, au fost reactualizate informații din domeniul educației rutiere legate de semnificația semnelor de circulație, regulile de traversare corectă a străzii, precum și măsurile care trebuie luate pentru ca micul pieton să fie în siguranță. Că pe trecerea de pietoni se traversează cu ,,pași mici, repezi și vioi”, fără a alerga, după ce în prealabil ne-am asigurat de două ori, conform pactului făcut de micii pietoni cu polițiștii, că traversăm doar pe culoarea verde a semaforului, iar când nu avem zebră căutăm colțul străzii pentru a traversa au fost doar câteva aspecte abordate de polițiștii participanți, prin exemple concrete și jocuri de rol.
Totodată, polițiștii participanți la întâlnirile cu cei mici au prezentat și aspectele definitorii ale muncii pe care o desfășoară în fiecare domeniu și au răspuns întrebărilor adresate, satisfăcând curiozitatea participanților, clarificând anumite informații insuficient însușite și oferind detalii cu privire la reglementările legislative, adaptat particularităților de vârstă.
Mașina din dotarea polițiștilor a stârnit interesul, a captat atenția, micii participanți având ocazia să se familiarizeze cu echipamentul și dotările autoutilitarei speciale, cu semnalele sonore și luminoase.
Activități similare vor continua cu o periodicitate lunară, pentru că SIGURANȚA PREȘCOLARILOR reprezintă un deziderat comun, atât al FAMILIEI, CADRELOR DIDACTICE, cât și al POLIȚIEI.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii