Polițiștii negreșteni, alături de preșcolari și școlari în cadrul programului ”Școala Verde ”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Programul ”Școala Verde ”, desfășurat în unitățile școlare negreștene, a creat oportunitatea ca polițiștii din cadrul Poliției Rutiere și ai Formațiunii Criminalistică -Poliția oraș Negrești Oaș să fie prezenți în rândul elevilor din ciclul preșcolar și primar, abordând teme diferite, axate pe prioritățile naționale stabilite în domeniul prevenirii. 

Astfel, în perioada 27 februarie – 03 martie, polițiștii negreșteni s-au întâlnit cu elevii din cadrul Grădiniței nr.7, respectiv ai Școlii Generale nr.1 din Negrești Oaș. În cadrul întâlnirilor, polițiștii și-au focusat activitățile pe domeniul prevenirii victimizării minorilor, educarea copiilor în vederea asumării cu responsabilitate și încredere a regulilor de circulație, a normelor morale de conviețuire alături de ceilalți, activitățile preventive vizând dezvoltarea unor comportamente și atitudini favorabile față de sine și față de ceilalți, dezvoltarea unor deprinderi axate pe domeniul siguranței pe stradă, acasă, la grădiniță, la locul de joacă.
Întâlnirea polițiștilor cu preșcolarii s-a axat, efectiv pe activități practice și jocuri de rol. Adaptat particularităților de vârstă, au fost reactualizate informații din domeniul educației rutiere legate de semnificația semnelor de circulație, regulile de traversare corectă a străzii, precum și măsurile care trebuie luate pentru ca micul pieton să fie în siguranță. Că pe trecerea de pietoni se traversează cu ,,pași mici, repezi și vioi”, fără a alerga, după ce în prealabil ne-am asigurat de două ori, conform pactului făcut de micii pietoni cu polițiștii, că traversăm doar pe culoarea verde a semaforului, iar când nu avem zebră căutăm colțul străzii pentru a traversa au fost doar câteva aspecte abordate de polițiștii participanți, prin exemple concrete și jocuri de rol.
 
Totodată, polițiștii participanți la întâlnirile cu cei mici au prezentat și aspectele definitorii ale muncii pe care o desfășoară în fiecare domeniu și au răspuns întrebărilor adresate, satisfăcând curiozitatea participanților, clarificând anumite informații insuficient însușite și oferind detalii cu privire la reglementările legislative, adaptat particularităților de vârstă.
 
 Mașina din dotarea polițiștilor a stârnit interesul, a captat atenția, micii participanți având ocazia să se familiarizeze cu echipamentul și dotările autoutilitarei speciale, cu semnalele sonore și luminoase.

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii