Rezultatele simulării de la Evaluarea Națională 2024, anunțate pe 23 februarie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024, susținută de circa 163.000 de elevi din clasa a VIII-a vor fi anunțate de Ministerul Educației abia pe 23 februarie. 

Este cel mai mare timp alocat evaluării lucrărilor de la acest tip de examinare de probă din ultimii 3 ani, iar acest fapt vine exact în momentul în care are loc evaluarea pe calculator a acestor broșuri.
Evaluarea în sistem digitalizat înseamnă, prin definiție, feedback aproape instant. Spre exemplu, anii trecuți, în afară de 2021 când era pandemie, perioadele de evaluare au fost de 5-7 zile lucrătoare.
O jumătate de lună a fost rezervată de Ministerul Educației pentru fiecare profesor evaluator să evalueze câte 50 de lucrări. Secretarul de stat responsabil cu procesul de scanare a lucrărilor și evaluare pe platforma ministerului a acestora, Sorin Ion, a declarat pe 31 ianuarie la TVR Info că anul acesta vor fi alocate câte 50 de lucrări per evaluator și nu 100 cum erau până acum. În plus, profesorii pot corecta și de acasă, adică nu mai este necesară deplasarea la școală și timp pierdut pentru asta.
„Odată cu popularea bazei de date cu elevi facem la fel și deja în acest moment în platforma de evaluare sunt înscriși toți elevii și sunt înscriși și profesorii evaluatori. Foarte bine e că sunt mai mulți decât ne așteptam, dar asta înseamnă că numărul de lucrări pentru fiecare evaluator va fi ceva mai mic. E un antrenament. Știți bine că la examen, de regulă, un evaluator are cam 100 de lucrări. De data asta ne-am propus cam 50 – o să fie mai puține, pentru că s-au înscris mai mulți evaluatori și nu intenționăm să eliminăm pe cineva. E un bun antrenament pentru la vară. Lucrările se repartizează automat, singura condiție pusă este ca evaluatorii să nu fie din județul de origine al candidatului. Or asta se întâmplă tot automatizat, pentru că în bazele de date introduse apare județul atât al elevului că cât și al profesorului evaluator“, a declarat la TVR Info Sorin Ion.
De la ministrul Educației, Ligia Deca, am aflat vinerea trecută că ar fi peste 6 mii de profesori evaluatori pentru limba și literatura română, tot atâția pentru matematică și încă 500 pentru lucrările în limba maternă. „În desfășurarea probelor simulării vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți, aproape 6.000 de profesori evaluatori la limba română și tot atâția la matematică, aproape 500 la limba maternă”, a scris ministrul.
Dacă au fost circa 164.000 de lucrări la limba și literatura română, tot atâtea la matematică, câte au anunțat Ministerul Educației în comunicate de presă succesive luni și marți, iar aceste lucrări se împart în mod egal, prin distribuție aleatorie, la 12.000 de profesori, atunci media este de 27 de lucrări de profesor. Pentru că o lucrare este corectată de doi profesori, atunci media ar fi de 54 de lucrări. În cazul în care sunt diferențe mai mari de un punct între cele două notări, atunci lucrarea merge automat la alți doi profesori, un profesor putând avea astfel, până la 60 de lucrări de corectat.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii