alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Cerință de la Ministerul Educației: responsabil cu educația rutieră în fiecare școală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratele școlare și toate școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu educația rutieră, potrivit unui adrese a Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Persoana desemnată va coordona activitățile privind educația rutieră, după cum se arată în informarea oficială.
Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.
O altă solicitare a Ministerului Educației se referă la organizarea, în cadrul bibliotecilor școlare sau al centrelor de informare și documentare, a câte 4 activități personalizate de educație rutieră în fiecare an, care vor aborda principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județ.
 
Redăm adresa Ministerul Educației:
„În Planul de acțiuni asociat Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2022-2030, aprobată prin HG 682/2022, există o serie de activități de educație rutieră asumate de Ministerul Educației și instituțiile subordonate. Astfel, pentru implementarea acțiunilor de care este responsabil Ministerul Educației, din Planul național prioritar pentru perioada 2022-2024, prioritatea „Utilizarea drumurilor în siguranță”, obiectivul „Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar”, vă solicităm următoarele: 
„desemnarea unei persoane responsabile cu educația rutieră din fiecare inspectorat școlar și din fiecare unitate de învățământ preuniversitar care să coordoneze activitățile privind educația rutieră. 
organizarea, în cadrul bibliotecilor școlare sau al centrelor de informare și documentare, a câte 4 activități personalizate de educație rutieră în fiecare an, care vor aborda principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județul respectiv/Municipiul București. Un raport succint referitor la aceste activități va fi centralizat la nivel de județ/Municipiul București și transmis anual până la data de 31 iulie (…).
identificarea unor exemple de bune practici din unitățile de învăţământ din județul dvs./Municipiul București și transmiterea acestora către Ministerul Educației, pentru a fi încărcate în spațiul virtual dedicat pe site-ul www.edu.ro, cu o atentă analiză prealabilă, astfel încât acestea să respecte legislația drepturilor de autor. Aceste materiale pot fi documente sau link-uri către pagini web, platforme, materiale video disponibile online etc.” 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii