Banner blato Livrare1 

Doi elevi de la CN ”Mihai Eminescu” au obținut premiul III la concursul național ”Hai în viitor!”

Elevii CN ”Mihai Eminescu”, Karina Szauftman (IXA) și Patrik Mihalca ( XA), au obținut PREMIUL III, cu proiectul WARCTIC la Concursul Național ”HAI ÎN VIITOR!”.

Elevii CN ”Mihai Eminescu”, Karina Szauftman (IXA) și Patrik Mihalca ( XA), au obținut PREMIUL III, cu proiectul WARCTIC la Concursul Național ”HAI ÎN VIITOR!”.

Concursul Național ”HAI ÎN VIITOR!”, înscris în Calendarul MEN, este organizat de Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț, și promovează proiectele care abordează o tematică legată de progresul tehnic și consecințele sale, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice.

Propunerea echipei de proiect a fost o Inteligență Artificială Cognitivă, WARCTIC, care va colecta date concrete din teritoriu pentru experții din stațiile polare, care caută soluții viabile pentru conservarea biodiversităţii, pentru cercetarea și monitorizarea animalelor din Arctica, în special animalele pe cale de extincție.

Robotul propus interacționează mai natural, atât în zilele, cât și în nopțile polare și amplifică expertiza umană, prin extragerea datelor emnificative (data mining) ale ecosistemului.

Referenți științifici – Prof. Mariana Brumboiu; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt).

Concepție și perspectivă transdisciplinară: prof. Dr. Geta Cozma, coord. Echipa Multitouchcnme și Atelier Transdisciplinar (CJEX SM).

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii