Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
RotaHack 2018 | Marele premiu a fost câștigat de o echipă 100% sătmăreană Foto: www.rotahack.com

RotaHack 2018 | Marele premiu a fost câștigat de o echipă 100% sătmăreană

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 18 noiembrie, sătmărenii adunați în număr mare la Casa Meșteșugarilor, au asistat la prezentarea a 10 proiecte de aplicații iOS sau Android pentru telefoane, care vin în sprijinul comunității.

Echipa POST Macode, formată din sătmărenii Mișu & Andy, studenți în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, facultatea fiind și partener al concursului, a câștigat Premiul Ovilex Software de 1000 euro la #RotaHack2018, cu 80 de puncte din 100 maxim posibile, surprinzând juriul cu o aplicație bazată pe realitate augmentată, prin care utilizatorii pot crea galerii de artă în mediul virtual și care poate fi utilizată și în previzualizarea stadiului final al proiectelor urbane (construiri sau reabilitări de clădiri), prin mapare de obiecte 3D.

Premiul Zollner Electronic, în valoare de 750 euro, a mers la echipa ByteGuru, formată din Beni și Mihai din județul Cluj, aceștia fiind și câștigătorii ediției de anul trecut. Aplicația lor le-a adus 78 de puncte din partea juriului și dorește să schimbe modul în care explorăm un oraș, folosind un chatbot inteligent, pe care utilizatorii puteau să îl întrebe despre obiectivele turistice din zonă sau chiar și restaurante. O altă funcționalitate interesantă era faptul că se putea naviga printre atracțiile locale și, de asemenea, acestea se puteau proiecta în sufrageria oricui, folosind realitatea augmentată.

Echipa Nume.apk, formată din Alex și Iulia din județul Cluj, a câștigat, cu 76 de puncte, Premiul Alu Menziken, de 500 euro. Folosind AR, aplicația lor aducând la viață orice poster sau afiș de prezentare a unui eveniment din comunitate, prin rularea clipului de prezentare al acestuia. Un alt scop al acesteia a fost acela de a îmbunătăți sistemul de transport în comun, prin amplasarea de coduri cu un design special pentru aplicație în fiecare stație, care se vor transforma într-un panou cu informații, cu privire la timpul rămas, până ajung în stație liniile de transport în comun.

Astfel, s-a înregistrat și o premieră RotaHack, Iulia fiind prima participantă care a câștigat un premiu important al concursului și, de asemenea, a fost și singura participantă din acest an.

Alte exemple de proiecte interesante:

aplicație bazată pe realitate augmentată prin care utilizatorii pot vedea starea monumentelor istorice, înainte de momentul distrugerii sau deteriorării acestora

aplicație bazată pe detectarea imaginilor, prin care utilizatorii pot vedea informații în plus despre diferite exponate dintr-un muzeu

aplicație turistică, prin care poți să descoperi orașul într-un mod interactiv și provocator. De exemplu, utilizatorul poate să afle informații despre o anumită clădire, îndreptând camera telefonului înspre acesta. Această aplicație a fost implementată de echipa 133t t34m, formată din elevii Andrei și Alin de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și care le-a adus 60 de puncte, ocupând un onorabil loc 6.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii