alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Cod galben de furtuni și vijelii la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea a intrat în vigoare azi, la ora 12, și va expira în această seară.

Sub atenționare intră majoritatea județelor din țară, inclusiv Satu Mare.
În intervalul 18 iunie, ora 12 – 18 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi una accentuată, spun cei de la ANM.
“În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp,” se arată în avertizarea transmisă de ANM.
“Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp,” se arată în informarea celor de la ANM.
Meteorologii au atras atenția și asupra temperaturilor ridicate, a umidității mari, care pot duce la instalarea caniculei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii