alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

DSVSA a sancționat trei crescători de porci din Pomi, Corod și Băbășești

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au sancționat cu avertisment trei crescători de porci din județ, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente la trei crescători particulari din localitățile Pomi, Corod și Băbășești, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Controalele au fost efectuate în perioada 12 - 18 iulie. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

DSVSA Satu Mare avertizează că rămân active focarele de Pestă Porcină Africană din exploatațiile non profesionale din localitățile: Bercu Nou – 1, Porumbești – 6, Mesteacăn – 2.
Dintre cei 151 de mistreți găsiți morți - un număr de 116 capete au fost confirmate ca pozitive, iar dintre cei 1343 mistreți împușcați, un număr de 33 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza județului.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii