Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Un copil diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O mamă din Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Copilul este diagnosticat cu ADHD şi depresie și nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare, susține femeia.

Aceasta a cerut ajutor prefectului care a dispus pe loc efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu.

Copilul a frecventat cursurile Liceului cu Program Sportiv, unde a repetat de două ori clasa pregătitoare. Din cauza comportamentului său, acesta nu a mai fost primit la școală. Femeia a încercat să-l înscrie la alte școli, dar toți directorii au refuzat înscrierea copilului.

Femeia are doi copii, iar soțul acesteia a fost alungat din casă de femeie, pe motiv că îi abuza emoțional pe copii. Femeia nu lucrează, iar de veniturile obținute de soțul ei, singurul care aduce bani în casă, nu beneficiază nici ea, nici copiii. Mai mult, zilele trecute, angajații de la Protecția Copilului i-au bătut femeii la ușă pentru a-i lua copiii, ambii minori, pe motiv că femeia nu are venituri și nu îi poate îngriji.
Femeia s-a prezentat azi în audiențe la prefect, cerându-i ajutorul.

Tot în audiențe la prefect s- prezentat azi o persoană de loc din Ploieşti, mutată în judeţul Satu Mare, în comuna Lazuri, care se confruntă cu o problemă mai mult decât neplăcută. Locuieşte într-un imobil aflat în stare deplorabilă, fără încălzire, doarme pe jos, asta în condiţiile în care fiul său mijlociu este proprietarul imobilului. Având în vedere că femeia nu este proprietar al imobilului (deţine drept de uzufruct), reprezentanţii Primăriei comunei Lazuri nu pot interveni pentru reparaţii urgente sau cu alte intervenţii la imobil. Având în vedere că femeia nu are niciun venit, prefectul Darius Filip a dispus verificări suplimentare în acest caz şi analizarea situaţiei legale pentru ca aceasta să poată beneficia de ajutor de la stat. În ceea ce priveşte situaţia imobilului, prefectul i-a sugerat persoanei să încerce să mai poarte discuţii cu fiul său pentru a ajunge la o înţelegere legală privind dreptul de proprietate asupra imobilului.

Prefectul Darius Filip acordă audiențe în fiecare zi de marţi între orele 10.00-12.00, la sediul Instituției Prefectului. Înscrierea pentru audiențe se face până luni (pentru audiențe la prefect), respectiv până miercuri (pentru audiențe la subprefect) între orele 08.00-16.30 la Compartimentul Relații cu publicul/Registratură – dl. Găzdac Florian – tel. 0261 713 120.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii