Profilul alegătorilor: Pensionarii o preferă pe Dăncilă, iar intelectualii pe Barna

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

60% dintre cei care l-au votat pe Klaus Iohannis și 62% dintre cei care au votat-o pe Viorica Dăncilă s-au decis să facă acest lucru în urmă cu mai bine de o lună, arată un profil al alegătorilor făcut de IRES la ieșirea de la urne și publicat de Digi24. 

Potrivit IRES, Dan Barna este candidatul cu cei mai mulți alegători cu studii superioare - 52%, dar și cu cel mai tânăr electorat: 70% dintre cei care și-au exprimat opțiunile pentru acest candidat au vârste cuprinse între 18 și 44 de ani.

La polul opus, Viorica Dăncilă are, conform datelor sociologice, cei mai mulți alegători cu studii elementare - 31%. Tot ea are și cel mai mare procent de pensionari din totalul celor care au votat-o - 55%.

72% dintre cei care l-au votat pe Dan Barna sunt din mediul urban, în timp ce în cazul lui Klaus Iohannis procentul alegătorilor de la orașe este de 56%, iar al Vioricăi Dăncilă de 49%.

Datele au fost obținute de IRES în timpul sondajului exit-poll făcut în 352 de secții de vot, la care au participat 23.003 persoane.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii