banner draxkmaier satu mare

INEDIT | În prezența prefectului, mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României a fost citit de subprefect

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României a fost citit, la Satu Mare, de subprefectul Altfatter Tamas, în prezența prefectului Darius Filip.

Astfel, prefectul Darius Filip a primit onorul militar, după care a făcut un pas în spate, cedându-i locul subprefectului pentru a citi mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României.

Contactat telefonic, subprefectul Atfatter Tamas a răspuns: ”Așa a fost înțelegerea noastră, prefectul să primească onorul iar eu să citesc mesajul”.

Întrebat dacă s-a mai întâmplat ca, în prezența prefectului, el, în calitate de subprefect să citească mesajul premierului, Altfatter a răspuns: ”Mi-e greu să-mi aduc aminte”

Redactorii satumarenews.ro au încercat să îl contacteze pe prefectul Darius Filip, în nenumărate rânduri, atât telefonic, cât și pe rețelele de socializare unde are conturi, însă fără succes, pentru a-l întreba care este motivul pentru care nu a citit mesajul premierului, având în vedere că a participat la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Redăm mai jos ”Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie”: 

"Sărbătorim în acest an Ziua Națională a României cu împlinirea faptului că am reușit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea "Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României', așa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria.Astăzi, la o distanță în timp de 101 ani - în care soarta României nu a fost lipsită de suferință, în anii de război, în anii de comunism și chiar și în istoria foarte recentă - sărbătorim Ziua Națională cu sentimentul adevăratei noastre eliberări și cel al împlinirii unui nou vis al românilor.   

Avem acum șansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o țară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar  legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetățenilor săi drepturile și libertățile fundamentale și în care să se regăsească toți românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască.

Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială și economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect tratați. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului și meritocrației, în care competența să fie recunoscută și apreciată.

Crezul meu, ca prim-ministru, este să nu irosim această șansă și, "prin noi înșine", români din țară sau din alte colțuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toți cetățenii.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români din țară și din afara granițelor!" Ludovic Orban, Prim-ministru al României.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii