alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Trei deținuți acuzați de omor calificat, după incendiul de la Penitenciarul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații L.P.K., H.F.F și M.O.D., pentru săvârșirea de către fiecare a infracțiunii de omor calificat, după incendiul de la Penitenciarul Satu Mare în care și-au pierdut viața trei deținuți.

  • ”Prin ordonanța din 30 martie 2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații L.P.K., H.F.F și M.O.D., pentru săvârșirea de către fiecare a infracțiunii de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 C. Pen. și art. 189 al. 1 lit. f C. penal cu aplic. art. 41 alin.1 C. Penal.
  • În fapt, din probele administrate - cercetare la fața locului, proces verbal de constatare, raport de constatare preliminară, declarații martori, imagini audio - a rezultat că în seara de 18.03.2020, în jurul orei 20:00, inculpații L.P.K., H.F.F și M.O.D., pe fondul unor nemulțumiri legate de limitarea unor drepturi ca urmare a instituirii stării de urgență prin Decretul prezidențial 195/16.03.2020, au blocat cu mai multe saltele ușa de acces a încăperii E4.1. de la etajul IV al Penitenciarului Satu Mare, saltele pe care le-au incendiat.
  • Deși incendiul nu a avut propagare, datorită arderii mocnite a saltelelor, s-a degajat o cantitate mare de fum care a pătruns în baia încăperii E4.1. unde s-au refugiat numiții C.M., H.M., H.C., L.B., M.L.L., V.R.N. și V.M. , L.P.K., H.F.F și M.O.D. Cu toate că în baia încăperii E4.1., cei zece deținuți au deschis geamul de aerisire și au închis ușa de acces, până la intervenția agenților de penitenciar care au stins focul, din cauza fumului dens, a rezultat decesul numiților H.M., V.M. și M.L.L.
  • Potrivit rapoartelor de constatare preliminare, moartea numiților H.M., V.M. și M.L.L. A fost violentă și s-a produs în data de 18.03.2020, cauza fiind intoxicația acută cu monoxid de carbon.
  • Prin referatul din 02.04.2020 Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a propus arestarea inculpaților L.P.K., H.F.F și M.O.D. În urma propunerii, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile față de inculpații L.P.K., H.F.F și M.O.D.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

La data de 18 martie 2020, orele 20:00, un număr de 3 persoane private de libertate, încarcerateîn Penitenciarul Satu  Mare, în regimsemideschis de executare a pedepsei închisorii, aflate în încăperea cu numărul E 4.1 de la etajul IV al Secției de deținere E4, au baricadat ușa celulei în care erau încarcerați cu mai multe saltele și un pat supraetajat metalic, incendiind saltele așezate în dreptul ușii.

În aceste condiții trei deținuți au decedat, iar doi au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, starea lor fiind bună.

Concluziile provizorii ale medicului legist de la Serviciul de Medicină Legală Satu Mare au fost acelea că decesul celor 3 persoane s-a datorat asfixiei provocată de intoxicația cu fum.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii