banner draxkmaier satu mare

Trenul de pasageri București – Satu Mare a luat foc. Călătorii au fost evacuați

Un tren care circula pe ruta Bucureşti Nord – Baia Mare – Satu Mare a luat foc.
Până ce au apărut pompierii, echipajele jandarmeriei, poliţiştii locali dar şi echipaje ale Poliţiei Naţionale au intervenit pentru a evacua oamenii din tren.
În acest moment pompierii intervin împreună cu două echipaje, unul SMURD şi unul al ambulanţei. În spate este blocat un alt tren de marfă care nu-şi poate continua drumul.
„Eu am dus extinctoare la mecanic, însă erau goale. Reviziile trebuie făcute cum trebuie. Polițiștii locali și jandarmii au intervenit prompt și a evacuat călătorii pentru a nu se întâmpla nicio nenorocire. Mai ales acum după atâtea altele. Eu trebuie să ajung la Satu Mare și de acolo să iau alt tren spre Zalău. Nu știu dacă îl voi mai prinde” a povestit un călător.

„Am acționat cu extinctoarele din dotare, cât am putut am făcut restul îl fac alții. Nu o încercat nimeni nu extinctorul, ne-au adus din vagoane ca să le am aici. Atât a fost tot. O fost o degajare de fum în compartimentul ăla de acolo. Atâta e tot. Alte detalii la biroul de presă al Regionalei” a povestit mecanicul trenului.

„Aveam o acțiune de control în zona Pirită. Am văzut la un moment dat că pe linia ferată în zona Dedeman dintr-o locomotivă ieșea fum imens. Ca atare am dat dispoziție colegilor mei să se deplaseze la fața locului să vadă ce s-a întâmplat. Ocazie cu care am realizat că este vorba despre un incendiu, ceva scurt la instalația electrică a locomotivei. Am sunat la 112 și până la ajungerea la fața locului a pompierilor am luat măsuri de evacuare a persoanelor aflate în garnitura de tren pentru a elimina astfel producerea unui eveniment nedorit” a declarat Gheorghe Perian, șeful Poliției Locale Baia Mare.

„Am fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o locomotivă. Trenul de călători București – Satu Mare a luat foc, în compartimentul instalații. Intervenția este în curs de desfășurare. La final vom stabili cauzele. Pericol de explozie nu a fost pentru că am găsit incendiu într-o fază inițială. Incendiul s-a dezvoltat foarte repede și nu s-a mai putut interveni cu extinctoarele din dotare” a declarat cpt. Nicușor Miclăuș, ISU Maramureș.

sursa www.actualmm.ro

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii