Deputatul PNL Adrian Cozma: Finalizarea extinderii spațiului Schengen, un obiectiv-cheie pentru România

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputat PNL Adrian Cozma a susținut la Budapesta că finalizarea extinderii spațiului Schengen este un obiectiv-cheie pentru România.

În perioada 9-10 septembrie, deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cozma, în calitate de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, reprezintă România la Conferința interparlamentară pentru politica externă și de securitate comună (PESC) și politica de securitate și apărare comună (PSAC), care se desfășoară la Budapesta. 
În cadrul conferinței, deputatul Adrian Cozma a afirmat că: „România rămâne angajată să asigure o protecție sporită a frontierelor externe ale Uniunii Europene. În acest sens, în luna martie a acestui an, am convenit cu Comisia Europeană să extindem proiectul pilot implementat la granița cu Serbia, printr-un Cadru de Cooperare și un Plan de Acțiune. Proiectul pilot a produs deja rezultate concrete, se pot considera exemple de bune practici. Fluxurile de migrație ilegală la granița cu Serbia au fost reduse aproape la zero și intenționăm să extindem aceste proceduri la toate frontierele noastre externe. Infrastructurile noastre sunt apte să facă față crizelor neprevăzute la granițe, așa cum se menționează în Raportul privind starea Schengen din anul 2024, referitor la planificarea de urgență. Am sprijinit adoptarea Pactului privind migrația și azilul și considerăm că adoptarea acestuia este un pas important în direcția corectă, oferind statelor membre noi instrumente pentru combaterea migrației ilegale.”
De asemenea, deputatul Adrian Cozma s-a declarat încrezător în sprijinul deja declarat al autorităților de la Budapesta pentru susținerea aderării complete a României la Spațiul Schengen până la finalul acestui an.
 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii