Percheziții DNA la Consiliul Județean Satu Mare, Tehnic Asist și televiziunea locală Nord Vest TV. Govor: ”Părerea mea e că-i plângerea lui Valer Marian”

Descinderi cu mascați, în această dimineață, la Satu Mare. Procurorii DNA au făcut în această dimineata percheziții la Consiliul Judeten Satu Mare, în biroul vicepreședintelui Mircea Govor, la sediul Nord Vest TV (firma fiului acestuia),
dar și în Botoșani (la sediul Tehnic Asist), într-un dosar privind fapte de corupţie. Potrivit primelor informații, Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2010-2015.
Vicepreședintele CJ, Mircea Govor, a apărut la sediul Consiliului Județean, în jurul orei 10,00, însoțit de avocatul său, însă nu a dorit să facă vreo declarație presei. După aproape două ore, acesta a ieșit însoțit de avocat și, la insistențele presei, a făcut o scurtă declarație.
  • ”Ce să zic? Vreți să facem din asta un tam tam? N-am părere. Ce părere? Instituțiile statului își fac treaba și cu asta basta. Ce să fac? A fost o percheziție în birou la mine. S-a luat un singur document și cu asta basta”, a răspuns Mircea Govor jurnaliștilor.
Întrebat ce vizează această percheziție, Mircea Govor a răspuns: Chiar nu știu. Nu știu. După părerea mea, este o plângere a lui Valer Marian împotriva mea. Asta-i din ce-am văzut, asta cred. Este plângerea lui Valer Marian împotriva mea și nu știu, se caută ceva, probabil ce el ar fi scris acolo. Nu comentez situația asta. Nu știu, chiar nu știu. Nu mi s-a spus ce-i, dar părerea mea e că-i plângerea lui Valer Marian, din ce eu am văzut, că eu am văzut ce a apărut în anumite situații în presă ce zicea Valer Marian”, a mai spus Govor.

Întrebat mai departe ce i s-a cerut în legătură cu firma Tehnic Asist, Mircea Govor a răspuns: ”Nimic. Nu mi s-a spus nimic. Absolut, chiar nu am discutat problemele astea”, a spus Govor.

De asemenea, legat de perchezițiile la sediul televiziunii Nord Vest TV, condusă de fiul acestuia, Mircea Govor a spus: ”Am spus. E aceeași chestie. Nu înțelegeți? Plângerea lui Valer Marian împotriva noastră, după 16 ani după ce ne-a mâncat din farfurie. Deci asta-i toată problema. Dar părerea mea este că el nu trebuie să doarmă, nu eu”, a încheiat Govor.
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție , comise în perioada 2010 – 2015. În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare”, se arată într-un comunicat remis presei de DNA.
Perchezițiile din Satu Mare au loc în birourile președintelui CJ Satu Mare, Adrian Ștef, a vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, dar și în cadrul mai multor Direcții din cadrul Consiliului Județean Satu Mare. Totodată, procurorii au descins și la mai multe firme și acasa la persoane fizice. Procurorii DNA efectuează percheziţii şi la sediul firmei Tehnic Asist din Odoreu:

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii