davis banner

PSD își propune să aplice legea salarizării unitare din iulie 2017

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Implementarea Legii salarizării unitare în domeniul bugetar este necesară pentru corelarea responsabilităţii muncii cu venitul primit şi pentru înlăturarea inechităţilor mari din acest sistem, existente în acest moment. PSD îşi propune să adopte Legea salarizării unitare şi să o aplice de la 1 iulie 2017.
  • ”PSD va creşte salariile, va elimina taxele şi va aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Guvernul a blocat toate aceste măsuri şi a guvernat împotriva românilor. Guvernul Cioloș nu îi poate păcăli pe români cu legea salarizării”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.
Măsurile de relaxare fiscală şi măsurile de majorare a veniturilor vor conduce la o creştere medie a salariilor bugetarilor cu 56% în următorii 4 ani, dacă PSD va fi la guvernare. O primă creştere, cu 20%, va avea loc la 1 iulie 2017, iar apoi salariul va creşte gradual: cu 20% în 2018 faţă de 2017 (creştere aplicată la 1 iulie 2018) şi cu 8% în 2019 faţă de 2018 (creştere aplicată la 1 iulie 2019).
De asemenea, va fi prevăzut un buget de stimulare la nivelul fiecărei instituţii, reprezentând 5% din bugetul total. În plus, se vor plăti obligatoriu toate orele suplimentare, inclusiv gărzile personalului medical.
Nu în ultimul rând, fiecare salariat din sistemul bugetar va avea dreptul la un tichet de vacanţă pe an, la valoarea salariului minim pe economie.
  • „În acest an, ponderea salariilor în Produsul Intern Brut (PIB) este de 7,8%, în condiţiile în care media în Uniunea Europeană este de 12%. Românii sunt oameni muncitori şi merită să fie remuneraţi la standardele UE. Dacă PSD va prelua guvernarea, aşa cum ne-am propus şi cum sperăm că se va întâmpla, prin votul românilor, programul nostru de creştere a veniturilor tuturor categoriilor de salariaţi va face ca ponderea salariilor în PIB să ajungă la 8,9%, iar asta se va vedea în nivelul de trai al populaţiei”, a precizat Aurelia Fedorca.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii