Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Măsuri | Șomaj tehnic până pe 1 iunie și zile libere pentru părinți până pe 12 iunie

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, astăzi, o serie de măsuri luate de Guvern pentru sprijinirea unor categorii defavorizate de criza economică. Anunțul a venit la finalul ședinței executivului, ultima înainte ca România să treacă de la starea de urgență la cea de alertă.

Una dintre cele mai importante măsuri a fost cea privind prelungirea acordării șomajul tehnic pentru salariații din mediul privat până la 1 iunie 2020. 

  • "Guvernul a decis prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Vorbim deopotrivă despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, dar şi despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti. Intenţia noastră declarată este, aşadar, să acordăm această formă de sprijin şi, în paralel, cu data de 1 iunie să venim cu măsuri active", a anunțat Raluca Turcan, la finalul şedinţei de Guvern.

Vicepremierul Raluca Turcan a mai anunțat și că va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți pe perioada suspendării cursurilor, adică până pe 12 iunie 2020.

În proiectul adoptat de Guvern se definește starea de alertă ca fiind ”răspunsul la o situație de urgență, de amploare și intensitate deosebită, determinate de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporționale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia și necesare pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății”.

Copiază

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii