banner draxkmaier satu mare
Șase producători particulari, avertizați de inspectorii DSVSA Satu Mare Foto cu titlu de prezentare

Șase producători particulari, avertizați de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 15-21 mai, 92 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități de vânzare on – line.

  • ”În această perioadă au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 avertismente unor producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu Mare – 2, Carei – 1, Negrești Oaș – 1, Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor. Având în vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului particular către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 451 / 2020, privind  măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE”

DSVSA Satu Mare roagă toți agenții economici, care dețin/administrează unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, să notifice Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, despre apariția oricărei disfuncționalități în activitate, sub raportul persoanelor suspicionate/confirmate, aflate în carantină sau în izolare la domiciliu datorate îmbolnăvirii cu COVID – 19 , precum și gradul de risc al unității.

Pentru orice fel de sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau0261.715.956.

Lasă un comentariu

cbasatumare

ads4 2
coica dorel primar
campaniealbu

centrulgmzamfirescu

cosminprimar
energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii