Guvernul a prelungit starea de alertă. Regulile pentru cei care vor merge la vot

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul a prelungit, în ședința de astăzi, starea de alertă, cu aplicare de marți, 15 septembrie.

Tot astăzi, Raed Arafat, a anunțat că alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei. De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede posibilitatea organizării de demonstrații în limita a 100 de persoane.

”A fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Totodată, au fost mai multe propuneri care se referă la trei aspecte: campania electorală, ziua votului și partea cu organizarea mitingurilor și a demonstrațiilor”, a anunțat șeful Departamentului pentru situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, luni. 

”Pe partea campaniei continuă regulile care în mare parte sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel - 50 în interior, 100 - în exterior, portul măștii, triajul observațional, dezinfecția spațiilor. La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al Ministrului Sănătății, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu avizul Autorității Electorale, regulile care includ aspecte care privesc accesul, modul în care se va desfășura votul: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intarea în secțiile de vot și la ieșire, cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi, din hârtie, procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta buletinul înainte și după ce manipulează buletinul. Mai sunt și alte reguli care urmează să fie publicate, inclusiv portul măștii obligatoriu la cei din secția de vot și la cei care vin să voteze”, a explicat Raed Arafat. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii