Campanie IPJ Satu Mare: ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri, 30 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității  și ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Satu Mare au desfășurat activități informativ – preventive aferente campaniei naționale de prevenire a accidentelor în sectorul transporturi feroviare ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”. 

Scopul campaniei vizează informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente. Grupul țintă îl reprezintă călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populația generală din zonele adiacente gărilor/depourilor.

Activitățile desfășurate astăzi s-au adresat cu precădere tinerilor care fac naveta între localitățile județului Satu Mare, elevi de gimnaziu și liceu, care zilnic utilizează transportul pe calea ferată.

În acest context polițiștii au călătorit împreună cu tinerii atât la venirea lor spre unitățile de învățământ din Satu Mare, cât și la plecarea lor spre casă, la finalizarea cursurilor. 

Întâlnirile cu tinerii navetiști desfășurate în tren au urmărit, în primul rând, transmiterea unor  informaţii destinate prevenirii cazurilor de accidentare în sfera transporturilor feroviare, dar și conștientizarea  acestora cu privire la riscurile determinate de nerespectarea/încălcarea unor reguli și norme de conduită ce trebuie respectate în vagoanele de călători, în incinta stațiilor CF, triaje și zone adiacente.

Un lucru cert este faptul că foarte mulți minori au escaladat plafoanele vagoanelor de marfă sau călători, din motive teribiliste ori pentru a se fotografia în diverse ipostaze în vederea încărcării acestor fotografii sau filmulețe pe rețelele de socializare. Prin ignorarea sau necunoașterea riscurilor la care s-au expus,  mulți dintre aceștia au devenit victime ale diferitelor accidente sau chiar au ajuns să își piardă viața.

S-a urmărit totodată, ca aceste întâlniri cu tineri desfășurate în vagoanele de călători, să îi sensibilizeze și să transmită anumite mesaje preventive referitoare la siguranța lor.

Lăsând la o parte dorința de a fi în centrul atenției, de a capta atenția celorlalți apelând la diferite mijloace care îți pot pune viața în pericol, lăsând la o parte  teribilismul și dorința de a strânge cât mai multe like-uri pe rețelele de socializare, respectarea normelor și regulilor de conduită din sfera transportului pe calea ferată este principala măsură de siguranță .

Au fost afișate în locuri vizibile și afișele campaniei accentuând și mai mult mesajul ce s-a dorit a fi transmis ,,SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!”.

Activități informativ – preventive similare vor fi organizate și în perioada următoare, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii