Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Nelu Tătaru: ”Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel la populație să respecte normele sanitare impuse de Guvern și autoritățile locale pentru a încetini răspândirea coronavirusului, spunând că sistemul medical este pus sub presiune.

În ziua în care s-au înregistrat cele mai dramatice cifre de la începutul pandemiei în România, Tătaru a cerut tuturor să înțeleagă faptul că sistemul sanitar nu poate lupta de unul singur și că trebuie ajutat. Acesta a precizat că dacă numărul de infectări scade în următoarele două săptămâni, vor putea fi relaxate anumite restricții: "Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”

Principalele declarații ale ministrului Sănătății:

"În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale pentru a da acea asistenţă medicală. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale"

"În măsura în care acești indici vor reveni sub 1,5, vom reveni și noi și vom redeschide aceste activ

Persoanlul medical a același ca în urmă cu șapte luni, să nu punem presiune suplimenară

Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună. Avem un mesaj pentru medici că, deși obosiți, trebuie să dea aceeași asistență medicală

Am un mesaj și pentru populație: Hai sa respectăm acest efort

Vedem că tot nu se respectă normele de protecție, că lumea are o atenție relativ sporită către alte evenimente, hai să reașezăm o abordare pentru respectarea regulilor;

Nu se tranșează aceasta pandemie în spital, ci in prespital. Respectând niște reguli vom avea cazuri mai puține;

Există focare in centrele de bătrani, in unități sanitare, în acele intreprinderi sau agenți economici. Dar hai să vedem de unde pleacă. Avem evenimente care nu sunt bine supravegheate, avem transportul în comun unde nu se respecta, avem acele zone INFECTATE.

Restricțiile reimpuse își vor face efectul în 10-14 zile.

Hai sa tratam mai serios si vom vedea ca în evolutie vom avea o scădere. Aceste restrictii reimpuse acum 2 zile, vom vedea că-ți vor face efectul în două saptămâni, dar hai să fim solidari si să ajugem acolo unde speram să fim la inceputul lunii Iunie.

Haideți să fim cu toții solidari și să ajungem acolo unde speram să ajungem la începutul lunii iunie.

Fiecare dintre noi trebuie să contribuie. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni," a afirmat Nelu Tătăru, în declarația de presă de la Palatul Victoria.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii