alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Primăria Municipiului Satu Mare va digitaliza sistemul educațional cu fonduri europene

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Municipiului Satu Mare va digitaliza sistemul educațional cu fonduri europene.

Municipiul a depus în cadrul Programului Operațional Competivitate, Axa Prioritară 2, un proiect pentru digitalizarea sistemului educațional prin care se vor achiziționa 17.126 de tabelete pentru elevi, iar 747 de clase și laboratoare vor fi dotate cu echipamente informatice.

”Școlile au intrat în era digitală, iar ritmul digitalizării a fost dictat în ultimul an de pandemia COVID-19, când foarte mulți elevi aveau ore de curs exclusiv online. Prin acest proiect ne dorim să venim în sprijinul a mii de elevi, dar și a cadrelor didactice! Astăzi nu mai putem spune că tabeletele și dispozitivele informatice nu mai sunt pretenții, ci o necesitate! Școala trebuie să rămână atractivă, iar cadrele didactice au nevoie în primul rând de suport digital pentru a-i menține pe elevi interesați de procesul educațional. Este din ce în ce mai clar că viitorul învățământului implică dispozitive și aplicații informatice! Ne vom implica pentru a sprijini sistemul educațional și pentru a investi în viitorul generațiilor viitoare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Valoarea proiectului este de 35.614.145, 57 lei, din care contribuția asigurată din bugetul local este de 710.164,71 lei, suma fiind aprobată în cadrul ședinței de Consiliul Local Satu Mare de marți, 22 decembrie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii