Banner blato Livrare1 

Suspiciuni de Pestă Porcină Africană în două localități din județ

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

DSVSA Satu Mare anunță că există suspiciunea apariției unor focare de Pestă Porcină Africană în cîteva exploatații non profesionale din localitățile Carei și Apa.

Probele recoltate de la suinele bolnave au fost expediate pentru confirmare sau infirmare la un Laborator Sanitar Veterinar acreditat în diagnosticul acestei maladii. Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii, în alte localități din județul nostru.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu Mare, rămân închise până la noi dispoziții. Se vor respecta toate măsurile  de  biosecuritate în exploatațiile comerciale cât și în cele non profesionale.  Acestea fiind reprezentate de,  împrejmuirea totală a exploatației, asigurarea unui dezinfector rutier și pietonal, vestiar filtru, echipament de protecție obligatoriu, respectarea condițiilor privind angajarea personalului muncitor și circulația personalului în exploatații, angajații  permanenți, cu carnete de sănătate, vizate la zi, cu interdicția de  a crește porci la domiciliu sau în altă locație, fără a intra în contact cu alți porci domestici sau mistreți, accesul vizitatorilor se va face  doar în cazuri excepționale și numai cu respectarea regimului de filtru.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii