Banner blato Livrare1 

Rezultate definitivat 2021 | 62,8% rata de promovare în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

62,8% rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021) - înainte de contestații, în județul Satu Mare.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 62,8 %, în creștere cu 6,2 %, comparativ cu anul trecut (56,6 %). Rezultatele obținute de candidați au fost publicate miercuri, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat http://definitivat.edu.ro/  

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 76 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 121 de candidați (93,07 %). Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.  

Astfel, din totalul celor 121 de candidaţi cu lucrări evaluate, 46 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 - 10. Dintre aceștia, 2  candidaţi au fost notați cu 10, iar 3 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 63 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 12 candidați.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrul de examen, până azi 22 iulie ora 12:00. Rezultatele finale vor fi publicate în centrul de examen și pe http://definitivat.edu.ro/ , în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii