Turul României | Maratonistul Dănuţ Cernat aleargă pentru copiii polițiștilor decedați de COVID-19

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Maratonistul Dănuţ Cernat, poliţist în rezervă, a ajuns la data de 23 iulie, în județul Satu Mare.

Corpul Național al Polițiștilor a inițiat "Campania Turul României în pași de alergare!", campanie menită a veni în sprijinul copiilor polițiștilor decedați, după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2.

În acest sens, maratonistul Cernat Dănuț, personajul principal al evenimentului, a pornit la data de 1 iunie din București, a străbătut 12 județe și a alergat peste 1.200 de km, ajugând la data de 23 iulie, la Satu Mare, unde a fost întâmpinat de către șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Chestor de poliție Sorin Stan.

maraton copii politisti decedati covid 19 4

Domnul inspector șef i-a acordat maratonistului Dănuţ Cernat “Diploma de excelenţă” în semn de preţuire pentru implicarea în apărarea valorilor sociale, apreciind generozitatea și altruismul său și mulțumindu-i pentru întregul efort depus în sprijinirea familiilor polițiștilor care au pierdut lupta în fața virusului COVID-19.

maraton copii politisti decedati covid 19 2

Următoarea destinație a sportivului a fost municipiul Carei, acolo unde a fost primit cu același respect și gratitudine de către polițiști.

Patru dintre colegii noștri polițiști s-au alăturat, în mod simbolic, acestei cauze, însoțindu-l pe maratonist pe o distanță de câte 2 km, la momentul în care acesta a părăsit municipiul Satu Mare, respectiv municipiul Carei.

Sportivul va parcurge  în total 2.550 de kilometri. 

Maraton copiii politistilor morti de covid 1 800x450

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii