Șoferii vor putea achita amenzile contravenționale mai simplu, într-un cont unic

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR, care simplifică procedura achitării amenzilor contravenționale, creând un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale.

”Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților” – a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar UDMR, după încheierea votului final.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. ”Prin această propunere legislativă am reușit să găsim o soluție la această problemă și să simplificăm procedura achitării amenzilor contravenționale”.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 307 de voturi ”pentru”, iar un deputat nu a votat

Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii