alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Eveniment | 300 ani de când Satu Mare a devenit oraș liber regal

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-au împlinit 300 de ani de când Satu Mare a devenit oraș liber regal. Astăzi, în Sala mare a Casei Meșteșugarilor a avut loc evenimentul prin care s-au marcat cei 300 de ani de oraș liber regal, precum și decernarea diplomelor de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare celor trei personalități desemnate în Consiliul Local.

În 1721, printr-o diplomă imperială emisă de Carol al VI-lea, s-a consfințit unirea dintre Sătmar și Mintiu sub denumirea de Satu Mare. Titlul de oraș liber regal semnifică de fapt acest drept de autoguvernare a comunității, iar statutul obținut s-a dovedit să fie premisa dezvoltării și prosperării. Primăria Municipiului Satu Mare a marcat astăzi acest eveniment important în prezența mai multor personalități sătmărene și invitați de seamă.

oras liber regal1

”Satu Mare, oraș liber regal. În cursul istoriei, evoluţia orașului Satu Mare a avut mai multe puncte de cotitură, unul dintre cele mai importante fiind în 1721. Atunci, diploma imperială emisă de Carol al VI-lea a consfințit unirea dintre Sătmar și Mintiu, orașului Satu Mare conferindu-i-se statutul de oraș liber regal. Anul acesta s-au împlinit 300 de ani de la acest moment important, privit de istorici drept unul hotărâtor pentru dezvoltarea orașului, care nu putea să se întâmple fără ca locuitorii acestuia să se unească pentru un scop comun și pentru a-și decide singuri viitorul”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 

În cadrul evenimentului au fost înmânate diplomele de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare doamnei ambasador Simona-Mirela Miculescu, campionului Osváth Richárd și domnului rector dr. Daniel-Ovidiu David. Cele trei personalități au fost desemnate de Consiliul Local și reprezintă pentru toți sătmărenii exemple de talent, ambiție, inteligență, curaj și putere de muncă!

Simona Mirela Miculescu

Osváth Richárd

Osváth Richárd1

Daniel Ovidiu David

oras liber regal2

oras liber regal3

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii