davis banner

Curățăm România | 600 kg de deșeuri menajere și PET-uri au fost adunate de pe malul râului Tur

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul campaniei naționale “Curățăm România”, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare împreună cu reprezentanți ai Primăriei comunei Turulung au igienizat malul râului Tur.

igienizare maluri tur1

”600 de kilograme de deșeuri menajere și PET-uri au fost adunate de pe malul râului Tur (localitatea Turulung) de echipa formată din: 31 de colegi din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare împreună cu 10 reprezentanți ai Primăriei comunei Turulung.

Acțiunile de igienizare sunt în plină desfășurare în arealul Someș-Tisa, zilnic fiind adunate cantități însemnate de deșeuri din ape și de pe maluri.

Deșeurile colectate din zonele igienizate sunt rezultatul nepăsării anumitor cetățeni care aleg să le arunce la întâmplare. Deși impactul acestora asupra mediului înconjurător și asupra calității vieții este unul cunoscut, oamenii continuă să arunce deșeuri în spațiile neamenajate”, au transmis reprezentanții Apele Române Someș-Tisa.

Statisticile arată că doar 11% din deșeurile municipale sunt reciclate, România fiind a doua țară cu cea mai slabă rată de reciclare din UE. Media europeană este de 47%. 

Noua provocare presupune ca România să ajungă la 55% rată de reciclare până în anul 2025. Acțiunile de igienizare și colectarea selectivă sunt pași pe care trebuie să-i facem, noi cetățenii și autoritățile, pentru atingerea noii ținte.

igienizare maluri tur2 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii