Crește din nou numărul infectărilor cu COVID-19, la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectări cu coronavirus, la Prefectura Satu Mare a avut loc o întâlnire cu conducerile Direcției de Sănătate Publică, a Unității de Primiri Urgențe Satu Mare, a Serviciului de Ambulanță Județean și a spitalelor publice din județ (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, Spitalul Municipal Carei, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș) pentru o analiză a situației la zi a infectărilor precum și pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

Numărul cazurilor active astăzi, 12 iulie 2022, este de 174 (cu 11 mai mult față de ziua de ieri și cu 64 față de săptămâna trecută). Dintre acestea, 25 de persoane sunt internate în unități spitalicești, niciuna la secțiile ATI disponibile. 

Incidența infectărilor cu coronavirus la nivelul județului Satu Mare este de 0,31 cazuri la mia de locuitori, cele mai mari incidențe sunt înregistrate în Livada (5 cazuri), Vetiș (4 cazuri) și Satu Mare (76 cazuri). 

În ceea ce privește activitatea de vaccinare, aceasta  se desfășoară exclusiv prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. 

Din punct de vedere al capacității, toate unitățile sanitare din județ sunt pregătite pentru preluarea și tratarea cazurilor de covid-19, în acest moment în cadrul secțiilor de infecto-contagioase. Toate cazurile internate sunt gestionate local și, la nevoie, se pot reactiva centrele de evaluare organizate în principalele centre urbane din județ. 

Cu toate că situația la nivelul județului Satu Mare este destul de stabilă în acest moment și nu există presiune pe sistemul sanitar județean, se recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19:

  • purtarea măștii de protecție în spații aglomerate sau închise, în mijloace de transport în comun și în unitățile sanitare;
  • respectarea regulilor de igienă personală;
  • izolarea la primele semne de boală și contactarea medicului de familie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii