alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Premiera piesei lui Visky, cu ocazia Zilei Dramei Maghiare

Cu ocazia Zilei Dramei Maghiare, pe data de 21 septembrie 2016, va avea loc în cadrul Festivalului Ars Sacra, premiera spectacolului Porno-povestea soției mele scris și regizat de Visky András.
Spectacolul Trupei Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare va avea loc la Teatrul din Piața Bethlen, Budapesta. Intrarea la spectacol este liberă.
Spectacolul – cu premieră absolută în România – urmează să aibă prima reprezentație la Satu Mare pe data de 18 octombrie în cadrul festivalului „SzatmART - Artă în Satu Mare, Satu Mare în artă”, eveniment ce va avea loc în clădirea renovată a teatrului.
Eroina piesei este o actriță extravagantă care, în anii dictaturii comuniste, se hotărăște să susțină spectacole copiilor străzii, le adună haine și mâncare, implicând din ce în ce mai mulți oameni. Serviciul secret îi urmărește fiecare pas căci spectacolele sunt vizionate de un public tot mai mare. Evenimentul este popularizat și de posturile radio din străinătate, considerate inamice. Fiul unui milițian se îndrăgostește de actriță. Serviciul secret pierde controlul situației, acționează fără raționament, momente care creează situații pe cât de tragice, pe atât de comice. Piesa, scrisă în Anul Bibliei la solicitarea Teatrului Național din Budapesta, poate fi interpretată ca o alegorie a piesei Romeo și Julieta dacă luăm în considerare faptul că dragostea celor doi tineri sparge bezna dictaturii și aduce lumină, mai mult, bucurie celor care, în loc de frică, aleg solidaritatea și opunerea. Spectacolul, care pendulează la granița dintre ficțiune și dramă documentară, conține și prelucrează numeroase elemente autobiografice.
Distribuția: Albert Csilla, invitat, Antal Attila, invitat, muzica: Antal Attila, invitat, spațiu-lumini-mișcare: Visky András, invitat.
Piesele lui Visky András, poet, dramaturg, profesor universitar, sunt jucate în toate colțurile lumii. Pe lângă activitatea artistică, acordă mare importanță profesiei de dascăl fiind profesor invitat la facultăți celebre din California, Chicago, New York, Budapesta și Seul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii