Începe reabilitarea Muzeului Județean Satu Mare. Valoarea investiției, 13,4 milioane lei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și directorul Muzeului Județean, Liviu Marta, au semnat contractul cu antreprenorii pentru lucrările de renovare. 

Clădirea Muzeului Județean Satu Mare urmează să fie reabilitată în perioada următoare prin proiectul de cooperare transfrontalieră EASYDOOR, finanțat prin  programul Interreg V-A România-Ungaria. 
Prin proiectul de cooperare transfrontalieră va fi renovat și modernizat  interiorul clădirii Muzeului Județean de pe strada Vasile Lucaciu, iar sălile de expoziție vor fi extinse. Scopul proiectului este de a facilita și mai mult accesul vizitatorilor muzeului la valorile culturale și științifice ale județului Satu Mare.
Vor fi astfel reorganizate expozițiile arheologice, istorice și etnografice, iar oferta de vizitare va fi extinsă prin realizarea expoziției de științele naturii și a unor module expoziționale interactive. 
Spațiile interioare vor fi dotate cu tehnologie digitală, respectiv cu module bazate pe realitatea virtuală. 
Valoarea totală a contractului de renovare este de 13.488.528 de lei, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor fiind de 16 luni.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii