Carduri sociale blocate, după ce beneficiarii au cumpărat alcool și tutun. Poliția Locală poate aplica amenzi de până la 6.500 lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Beneficiarii care utilizează cardurile sociale pentru achiziția de alcool și țigări pot fi amendați cu până la 6.500 lei, a declarat miercuri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la digi24.

Cardurile blocate în cazul beneficiarilor care le-au folosit pentru a achiziţiona băutură şi ţigări vor rămâne blocate până la următoarea tranşă de bani pe care statul o va livra.

”Ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a spus Boloş la Digi24.

Ministrul a spus că peste 10.000 de carduri sociale au fost blocate pentru că oamenii au vrut să cumpere cu ele tutun și alcool, în loc de alimente. 

Acesta a adăugat că fapta este de natură contravenţională și se pot aplica amenzi care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, adcă aproximativ 6.500 lei.

Aceste amenzi pot fi aplicate și de Poliția Locală, a mai spus ministrul.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023. Aproximativ 2,5 milioane de oameni cu venituri mici beneficiază de ele.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii