Eveniment | "Satul mic în Satu Mare" - atmosfera satelor și momentele vieții rurale revin în Grădina Romei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Evenimentul "Satul mic în Satu Mare" revine pentru a treia oară în inima verde a municipiului Satu Mare, în Grădina Romei, pentru două zile (10 și 11 septembrie), cu utilaje agricole, animale, cu obiceiurile și tradițiile sale populare.

Atmosfera satelor și momentele vieții rurale vor fi aduse de Asociația Agricultorilor Maghiari din județul Satu Mare, Asociația pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură Partium și Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană, eveniment care a atras anul trecut mii de vizitatori, majoritatea familii cu copii mici.

satul mic in satu mare 1

Cea de-a treia ediție a evenimentului "Satul mic în Satu Mare" va oferi, la fel ca anul trecut, un program bogat atât pentru copii, cât și adulți. În Grădina Romei vor avea loc plimbări cu trăsura, o expoziție de animale de companie, dar va exista și posibilitatea de a încerca meșteșuguri tradiționale, astfel încât tinerii să își poată testa creativitatea. 

Evenimentul va fi însoțit de Târgul Produselor Sătmărene, care va oferi o selecție de articole din ceramică și lemn, haine croșetate, păpuși handmade, dar și alimente locale sănătoase, miere, siropuri, legume și fructe.

În ambele zile vor avea loc spectacole și concerte. 

Sâmbătă, cea de-a treia ediție a evenimentului își va deschide oficial porțile la ora 11:00. Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 14:00, iar de la ora 16:00 participanții vor putea asista la un spectacol susținut de dans popular coordonat de Kása Zsolt, în încheierea serii, de la ora 19:00, trupa The Phoenix din Satu Mare va urca pe scenă cu un super concert. 

satul mic in satu mare 2

Duminică, de la ora 15:00, dansatorii de muzică populară vor urca din nou pe scenă, de data aceasta elevii lui Szarvas Károly își vor arăta abilitățile de dans popular. Dansatorii vor fi urmați de Ansamblul Kolompos, de la ora 18:30. Evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu un spectacol susținut de trupa Két Haver.

satul mic in satu mare 3

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Satu Mare, a Centrului Cultural "G. M. Zamfirescu", a Fundației Communitas, Fondului Bethlen Gábor și Fondului Național de Cooperare – Nemzeti Együttműködési Alap.

satul mic in satu mare 4

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii