Amenzi de peste 163.000 lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În luna octombrie 2022, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr de 131 de acțiuni de inspecţie și control, în urma cărora au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 163.500 lei.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deseurilor și a gradului de atingere a obiectivelor de reciclare pentru anul 2021. De asemenea au fost efectuate acțiuni de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferului de deșeuri. Acțiunile tematice dispuse de către Comisariatul General s-au derulat la nivelul activităților din agricultură, urmărindu-se cu precădere respectarea legislației privind gestionarea substanțelor și produselor de uz fitosanitar și a deșeurilor din acest domeniu.

DIntre cele 131 de acțiuni de inspecție, 15 au fost planificate la obiective care fac obiectul legislației privind emisiile industriale și pentru verificarea gestionării deșeurilor de către operatori economici și unități administrativ-teritoriale din județ, iar 116 de inspecții au fost neplanificate, după cum urmează:

  • 9 inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare;
  • 1 control în urma autosesizării Gărzii Naționale de Mediu;
  • 8 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii;
  • 12 inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;
  • 1 inspectie pentru verificarea modului de realizare a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare;
  • 1 inspecție la obiective noi;
  • 84 inspecții cu alte autoritati;

În urma acestor controale, au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 163.500 lei. Pentru o faptă de îngropare deșeuri s-a înaintat o sesizare penală către autoritățile competente pentru soluționare.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii