davis banner

Exercițiu | Incendiu şi intoxicări cu monoxid de carbon la o firmă din Carei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Exercițiile tactice cu forțe și mijloace în teren ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au continuat și astăzi la o societate comercială din Municipiul Carei, la care au participat 11 subofițeri, 2 soldați, 1 maistru militar și 2 ofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Carei.

În incinta obiectivului ales, există riscul izbcnirii unor incendii datorită următoarelor situații:
  • posibilitatea producerii unui scurtcircuit, datorat suprasarcinii de rețea electrică;
  • neexploatarea corespunzătoare a mașinilor specifice activităților;
  • nerespectarea normelor PSI;                   
Exercițiul de astăzi a avut ca scenariu “Gestionarea unei situații de urgență generată de izbucnirea unui incendiu produs de un scurtcircuit electric”.

exercitiu isu satu mare in carei 2

Până la sosirea forţelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a persoanelor și a angajațiilor unității comerciale, concomitent cu desfăşurarea operaţiunilor de lichidare şi limitare a propagării incendiului la restul clădirii, punându-se în aplicare planul  propriu de intervenţie. 
Detașamentul de pompieri Carei intervine cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj de prim ajutor. 
După efectuarea recunoaşterii se constată faptul că, suprafața manifestată a incendiului este de 50 mp cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la întreaga clădire.
exercitiu isu satu mare in carei 1 
Concomitent cu activitatea de salvare și stingere, pompierii militari constată existența unei victime care  suferă intoxicări cu monoxid de carbon. După monitorizarea și acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, victima este transportată la Spitalul Municipal Carei.
Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloaceîn teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv. Astfel a fost verificat modul de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor desprinse.

exercitiu isu satu mare in carei 3

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii