Furtuna a făcut prăpăd în Satu Mare: acoperișuri smulse, stâlpi prăbușiți, 54 de copaci căzuți pe autoturisme, carosabil, fire de electricitate

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Azi, județul Satu Mare s-a aflat sub incidența a două avertizări meteorologice: 1 - Cod portocaliu și o  averizare Cod roșu de furtuni. 

Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența codurilor meteorologice menționate, pompierii au  trimis 2 mesaje de avertizare prin Sistemul Ro-Alert.
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase avertizate, în dispeceratul ISU Satu Mare  au fost primite 99 de apeluri care sesizau efecte ale acestora.
Solicitările de intervenție până la această oră se împart în 54 de copaci căzuți pe autoturisme, carosabil, fire de electricitate, 29 operațiuni de degajare a unor elemente de construcție (acoperișuri de tablă și țigle parțial desprinse), 6 autoturisme avariate, 10 cabluri de electricitate și stâlpi căzuți.
 
Pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de furtună, au fost mobilizați operativ,  peste 40 de pompieri militari cu 15 autospeciale de intervenție dotate cu echipamente și accesorii specifice unor astfel de misiuni.
În interval de aproximativ 3 ore, la nivelul județului, pompierii Detașamentului de Pompieri Satu Mare sprijiniți de forțe ale Detașamentului de Pompieri Carei, precum  și  Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localitățile Ardud, Beltiug, Vetiș, Lazuri au desfășurat un număr de 58 misiuni.
 
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
Misiunile pompierilor sătmăreni în urma manifestărilor meteorologice sunt în continuare în desfășurare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii