Prins în vama Petea cu unelte, în valoare de peste 11.000 lei, furate din Franța

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit la intrarea în țară, în bagajele unui cetățean român, mai multe unelte folosite în construcții, pe care bărbatul le-a luat din depozitul firmei la care a lucrat în Franța. 

În seara zilei de luni, 18 septembrie, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România, trei cetățeni români – unul din Constanța și doi din Maramureș – călătorind într-un autocar înmatriculat în România, care se întorcea din Franța.
 
Cu ocazia controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, în bagajele constănțeanului (în vârstă de 35 de ani) au fost descoperite mai multe unelte folosite în construcții (șurubelnițe electrice, flexuri, un rotopercutor, acumulatori și stație de încărcare), a căror valoare a fost estimată la 11.700 lei.                         
 
Bărbatului i-au fost solicitate documente justificative pentru bunurile aflate în bagaje, dat fiind că anterior, la sediul instituției, a fost primit un apel telefonic din partea unui alt cetățean român aflat în Franța și care a reclamat faptul că i-au dispărut din depozitul societății pe care o administrează mai multe unelte.
Constănțeanul nu a putut prezenta acte pentru bunurile - marca Hilti - descoperite în bagajele sale, iar în urma cercetărilor colegii noștri au stabilit că uneltele au fost luate chiar din depozitul firmei la care bărbatul lucrase anterior. Acesta a declarat că a lucrat în Franța la firma cetățeanului roman care a reclamat dispariţia bunurilor, dar acum a decis să se întoarcă în România pentru a începe o afacere pe cont propriu. La plecare, însă, a luat de la fostul loc de muncă și uneltele de construcție.
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar constănțeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii