Amenzi în valoare de peste 170.000 lei aplicate de Garda de Mediu în luna octombrie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În luna octombrie 2023, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a desfășurat un total de 98 de acțiuni de inspecție și control.

Pe parcursul lunii au fost efectuate 30 de inspecții planificate și alte 68 de inspecții neplanificate: 

  • 1 autosesizare;
  • 17 inspecții pentru rezolvarea reclamațiilor;
  • 8 inspecții dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;
  • 42 de inspecții desfășurate în colaborare cu alte autorități;

Rezultatul acestor controale a implicat constatarea unor neconformități, pentru care au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale principale, în valoare totală de 171.000 lei. În toate situațiile, pe lângă măsurile coercitive aplicate, au fost stabilite măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor identificate.

Acțiunile de inspecție au vizat verificarea stadiului de implementare a măsurilor prioritare de guvernanță în gestionarea deșeurilor municipale, monitorizarea nivelului de salubrizare a localităților și respectarea prevederilor din actele de reglementare emise de către autoritățile de mediu. 

De asemenea, au fost desfășurate verificări la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în colaborare cu Poliția de Frontieră, pentru a asigura legalitatea transferurilor de deșeuri.

”Angajamentul nostru rămâne în garantarea respectării normelor de protecție a mediului, asigurându-ne că operatorii economici respectă regulile impuse pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în menținerea unui mediu sănătos și vă încurajăm să continuați să sesizați orice aspecte care ar putea afecta calitatea mediului nostru înconjurător”, a transmis Comisariatul Județean  Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii